ID 4635

Ρομπέρτο Αλάνια - Αλεξάντρα Κούζακ: Γκαλά όπερας αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας

Ρομπέρτο Αλάνια - Αλεξάντρα Κούζακ: Γκαλά όπερας αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας

Δύο διεθνούς φήμης λυρικοί ερμηνευτές, ο τενόρος Ρομπέρτο Αλάνια και η σοπράνο Αλεξάντρα Κούζακ, ενώνουν τις φωνές τους σε ένα γκαλά όπερας αφιερωμένο στα εκατό χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας. Αποσπάσματα από όπερες που καθιέρωσαν την Κάλλας ως την κορυφαία υψίφωνο του 20ού αιώνα θα πλημμυρίσουν το Ηρώδειο το Σάββατο 17 Ιουνίου σε μια συναυλία που διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύλλογο Μαρία Κάλλας.

Οι δύο καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν άριες και ντουέτα από δημοφιλείς όπερες που σφράγισε η φωνή της Μαρίας Κάλλας με την ξεχωριστή ένταση και τον φωνητικό πλούτο της, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νάιντεν Τόντοροφ, διευθυντή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Σόφιας. Με τους καλλιτέχνες θα συμπράξει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Αθηναίων και θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ολοκλήρωση του Μουσείου «Μαρία Κάλλας», που θα είναι αφιερωμένο στην εμβληματική ντίβα.

Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα
Σάββατο 17 Ιουνίου 2023, 21.00

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

__________

__________

__________

Κόσμος

Ελλάδα