ID 4627

«Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι» στην Πειραιώς 260

«Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι» στην Πειραιώς 260

«Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι» του Μάριους φον Μάγενμπουργκ σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή, μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις που παρουσίασε το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στο πλαίσιο του περσινού καλλιτεχνικού προγράμματός του, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στην Πειραιώς 260 από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου. Ο Γιώργος Κουτλής, υπεύθυνος της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου και αεικίνητος σκηνοθέτης, επανέρχεται με ένα σύγχρονο έργο του ανατρεπτικού δραματουργού της Schaubühne Μάριους φον Μάγενμπουργκ, έναν εφιάλτη με σπλάτερ και κωμικά στοιχεία, μια παρανοϊκή και ωμά διασκεδαστική παραβολή της παράλογης πραγματικότητάς μας.

Ο «Μ» βρίσκεται στο αδιέξοδο ενός εγκαταλελειμμένου δρόμου. Δεν έχει ιδέα πώς βρέθηκε εκεί. Το μόνο πράγμα που θυμάται είναι ότι έφαγε μύδια. Η νύχτα πέφτει βαριά και ώσπου να ξημερώσει ο «Μ» θα έχει μαχαιρωθεί, θα έχει μαχαιρώσει, θα έχει γνωρίσει ανθρώπους που θέλουν να τον φάνε, θα έχει δει τον χρόνο να στέκει ακίνητος και μόνο στο τέλος, για πρώτη φορά, θα νιώσει πως δεν φοβάται.

Τη μετάφραση του έργου υπογράφει ο Γιώργος Δεπάστας, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Εύα Γουλάκου, τους φωτισμούς ο Τάσος Παλαιορούτας, την πρωτότυπη μουσική και τον σχεδιασμό του ήχου ο Jeph Vanger, την επιμέλεια της κίνησης ο Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου. Παίζουν (αλφαβητικά): Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Θάνος Λέκκας, Βασίλης Μαγουλιώτης.

Πειραιώς 260 (Χώρος Η): Πειραιώς 260, Ταύρος, aefestival.gr
7-10 Ιουνίου 2023, 21.00

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

__________

__________

__________

Κόσμος

Ελλάδα