ID 4633

«Η τραγική ιστορία των Μακμπέθ» στο Ίδρυμα Κακογιάννη

«Η τραγική ιστορία των Μακμπέθ» στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Έως τις 11 Ιουνίου συνεχίζονται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης οι παραστάσεις του έργου «Η τραγική ιστορία των Μακμπέθ», μιας σύγχρονης προσέγγισης στη σαιξπηρική τραγωδία σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Γκουτζαμάνη.

Αποσκοπώντας να αναδείξει την ουσία του κλασικού έργου του Σαίξπηρ, διατηρώντας και δικαιολογώντας την ομορφιά της ποιητικής γλώσσας και κάνοντάς την εύληπτη στους σύγχρονους θεατές, η παράσταση φωτίζει την ψυχοσύνθεση των δύο βασικών ηρώων, καθώς τους συναντάμε τη στιγμή πριν από την καταστροφή. Αναλογιζόμενοι την πορεία τους μέχρι το τέλος, ο Μακμπέθ και η Λαίδη Μακμπέθ έρχονται αντιμέτωποι με δομικά στοιχεία της ανθρώπινης φύσης, όπως ο φόβος, η πλεονεξία, ο έρωτας, ο εγωισμός. Η εξουσία γίνεται αυτοσκοπός και ένα μέσο που καταπίνει όποιον την πλησιάζει και τον αποκόπτει από τον εαυτό του και τον κόσμο γύρω του. Πρόκειται για μια τρομακτική ιστορία που στην ουσία της όμως είναι απολύτως ανθρώπινη, καθώς αναγκάζει τον άνθρωπο να κοιτάξει στον καθρέφτη και να αντικρίσει την ψυχή του αντί για το είδωλό του.

Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Άλκης Κυρτσόγλου, τους φωτισμούς η Κατερίνα Μαραγκουδάκη, τα κοστούμια οι 509 iolandi και τη σκηνογραφία οι γλύπτες Ανδρέας Καλακαλλάς και  Στέλιος Παναγιωτόπουλος. Τον Μακμπέθ υποδύεται ο Δημήτρης Γκουτζαμάνης και τη Λαίδη Μακμπέθ η Ναταλία Κηρύκου και η Κρίστη Παπαδοπούλου σε διπλή διανομή. Φιλική συμμετοχή: Αγγελίνα Δημοπούλου, Ελένη Ζαραφίδου, Νίκος Νικολαΐδης, Ορέστης Τζιόβας, Σόλων Τσούνης.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, τηλ. 210 3418550
26 Μαΐου - 11 Ιουνίου 2023

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

__________

__________

__________

Κόσμος

Ελλάδα