ID 4646

Γιορτή της Μουσικής στον κήπο του Μεγάρου

Γιορτή της Μουσικής στον κήπο του Μεγάρου

Με ναπολιτάνικες καντσονέτες, εισαγωγές από διάσημες ιταλικές όπερες, εμβληματικές επιτυχίες των Beatles, πρωτότυπες τζαζ συνθέσεις, αλλά και διασκευές, υποδέχεται φέτος ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τη Γιορτή της Μουσικής την Τετάρτη 21 Ιουνίου.

Η σοπράνο Δέσποινα Σκαρλάτου μάς ταξιδεύει σε κοσμαγάπητες μελωδίες του ιταλικού Νότου, πλαισιωμένη από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, που μας θυμίζει δύο απολαυστικές εισαγωγές του Gioachino Rossini από τις όπερες «Ο κουρέας της Σεβίλλης» και «Γουλιέλμος Τέλλος». Την ορχήστρα διευθύνει ο Γιάννης Πουλάκης.

Η Χορωδία της ΕΡΤ, σε διδασκαλία του Μιχάλη Παπαπέτρου, ερμηνεύει διασκευές τραγουδιών των Beatles που έγραψαν ιστορία, όπως τα «Let It Be», «Yesterday», «Penny Lane», «Yellow Submarine» κ.ά. Η βραδιά κλείνει με το τζαζ τρίο του Τάσσου Πάππα σε ένα πρόγραμμα που συνδυάζει κομμάτια σπουδαίων μουσικών της εποχής μας, όπως οι Keith Jarrett και Fazil Say, με διασκευές συνθέσεων του Johann Sebastian Bach και του Claude Bolling. Παίζουν ο Τάσσος Πάππας (πιάνο), ο Τάκης Καπογιάννης (κοντραμπάσο) και ο Σωτήρης Ντούβας (τύμπανα).

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Κήπος): Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα, τηλ. 210 7282333
Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023, 20.00

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

__________

__________

__________

Κόσμος

Ελλάδα