ID 4647

Athens Οpen Αir Film Festival: Καλοκαιρινές προβολές με θέα την πόλη

Athens Οpen Αir Film Festival: Καλοκαιρινές προβολές με θέα την πόλη

Το Athens Open Air Film Festival επιστρέφει με τη δέκατη τρίτη διοργάνωσή του και από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο θα γεμίσει απρόβλεπτους εξωτερικούς χώρους σε όλη την πόλη με τη μαγεία του κινηματογράφου. Ο αγαπημένος καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής εμπειρίας των κατοίκων και των επισκεπτών της πρωτεύουσας, διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Το φεστιβάλ σηκώνει αυλαία την Πέμπτη 15 Ιουνίου και έως τον Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει μια σειρά προβολών για μικρούς και μεγάλους με ελεύθερη είσοδο. Ανάμεσά τους ο Χρυσός Φοίνικας του φετινού Φεστιβάλ των Καννών, η «Ανατομία μιας πτώσης» της Ζιστίν Τριέ, που θα παιχτεί σε πανελλήνια πρώτη στις 23 Αυγούστου, λίγο πριν από την επίσημη κυκλοφορία της στις αίθουσες.

Το Athens Open Air Film Festival ξεκινά το φετινό καλοκαιρινό του ταξίδι με δύο μαγευτικές προβολές σε συνεργασία με τις ορχήστρες του El Sistema Greece. Έτσι, συμπράττει με το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης με δύο προβολές που υπόσχονται να ενώσουν τη μουσική και το σινεμά με τον πιο αξέχαστο τρόπο. Την Πέμπτη 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία από την El Sistema Greece Youth Orchestra (τα μέλη της ορχήστρας είναι παιδιά και νέοι ηλικίας 9-17 ετών) η οποία θα ερμηνεύσει τα αγαπημένα της κομμάτια από όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας στο προαύλιο του Ζαππείου ένα ποικίλο ρεπερτόριο κλασικής και δημοφιλούς μουσικής από το οποίο αναβλύζει η χαρά. Το ευφορικό κλίμα θα συμπληρώσει ιδανικά η προβολή του «Βασιλιά των λιονταριών» («The Lion King») των Ρότζερ Άλερς και Ρομπ Μίνκοφ, με την οποία το Athens Open Air Film Festival συμμετέχει στον παγκόσμιο εορτασμό των 100 χρόνων της Disney. Θα ακολουθήσει face painting από την ομάδα Μουτζούρες για μικρούς και μεγάλους θεατές εμπνευσμένο από την ταινία.

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου, στο Θέατρο Κολωνού, η 50μελής El Sistema Greece Youth Orchestra (τα μέλη της οποίας είναι παιδιά και νέοι ηλικίας 11-26 ετών) θα παρουσιάσει ζωντανά τα κομμάτια που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «B-ME: Blending Melodies: Bridging Cultural Identities», όπου 15 συνθέτες με 15 μουσικούς με προσφυγικό ή μεταναστευτικό υπόβαθρο συν-δημιούργησαν αυθεντικές μουσικές συνθέσεις με στόχο να γεφυρώσουν τις διαφορετικές πολιτισμικές ταυτότητες. Τη συναυλία θα ακολουθήσει η προβολή της βραβευμένης με Όσκαρ και απόλυτα συνδεδεμένης με τη μαγεία του κινηματογράφου ταινίας «Σινεμά ο Παράδεισος» («Cinema Paradiso») του Τζουζέπε Τορνατόρε.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

__________

__________

__________

Κόσμος

Ελλάδα