ID 4537

Βραδιά γαστρονομίας στο Μουσείο Ακρόπολης

  • Κατηγορία Γεύσεις
Βραδιά γαστρονομίας στο Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει και φέτος στο ανοιξιάτικο φεστιβάλ Athens City Festival με δύο εκδηλώσεις γαστρονομίας και μουσικής την Πέμπτη 4 Μαΐου και τη Δευτέρα 22 Μαΐου. Η βραδιά γαστρονομίας είναι αφιερωμένη στη διατροφή των αρχαίων Ελλήνων και διανθίζεται με γευσιγνωσία κρασιού.

Ποια ήταν η σχέση των αρχαίων Αθηναίων με το κρασί; Πώς το έπιναν και με τι το συνόδευαν; Αλλά και γενικότερα, τι περιλάμβανε η διατροφή τους; Ποια προϊόντα ήταν τοπικά και ποια εισαγόμενα; Tι ρόλο είχαν στη θρησκευτική ζωή της πόλης; Σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντούν οι αρχαιολόγοι του Μουσείου Ακρόπολης σε μια διαφορετική περιήγηση στις συλλογές του. Μια μοναδική εμπειρία που ολοκληρώνεται στο εστιατόριο με ένα γεύμα παρασκευασμένο ειδικά για την περίσταση, με πιάτα εμπνευσμένα από την ιστορία χιλιάδων ετών, που συνοδεύεται από γευσιγνωσία κρασιού με την υποστήριξη του Κτήματος Γεροβασιλείου.

Η ξενάγηση για την αρχαία διατροφή θα γίνει την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023 (19.00-20.00). Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία στο εστιατόριο (20.00-22.00).

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

__________

__________

__________

Κόσμος

Ελλάδα