ID 4280

ΒορΟινά 2022 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

  • Κατηγορία Γεύσεις
ΒορΟινά 2022 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης φιλοξενεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου τα ΒορΟινά, την καθιερωμένη οινική εκδήλωση των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος. Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται στην Προβλήτα 1 του λιμανιού, έχει στόχο την ανάπτυξη της οινικής κουλτούρας μέσω της γευστικής δοκιμής κορυφαίων οίνων και αμπελοοινικών αποσταγμάτων, αλλά και τη γνωριμία με τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα, τις ποικιλίες που καλλιεργούνται και κυρίως με τους δημιουργούς τους.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν 32 μέλη της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» από τη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο. Ο πλούτος του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, που αναπτύσσεται ανάμεσα σε ορεινούς όγκους, οροπέδια, λίμνες και ακτογραμμές, σε συνδυασμό με τη μοναδικότητα των γηγενών ποικιλιών αλλά και τον απαράμιλλο τρόπο με τον οποίο έχουν προσαρμοστεί διεθνείς ποικιλίες, είναι ο λόγος που στην περιοχή αυτή παράγονται μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Ελλάδας. Σε αυτό το ξεχωριστό γεωγραφικό περιβάλλον, έρχεται να προστεθεί ο ανθρώπινος παράγοντας, καθώς κορυφαίοι οινοποιοί δημιουργούν κρασιά που εκφράζουν στο έπακρο το μικροκλίμα της κάθε περιοχής όπως και τα χαρακτηριστικά των αμπελοοινικών ποικιλιών που καλλιεργούνται.

Τα κρασιά των οινοποιών που συμμετέχουν στην εκδήλωση είναι διατεταγμένα ανάλογα με την περιοχή, ώστε το κοινό να μπορεί να δοκιμάζει μαζί κοινές ποικιλίες, terroir και στυλ: λευκούς, ροζέ, ερυθρούς, ακόμη και orange οίνους, αφρώδεις, ξηρούς, γλυκείς και αποστάγματα, νέες και παλιές σοδειές, πειραματικές, κλασικές ή new entry ετικέτες, από τις κορυφαίες οινοποιίες της χώρας.

Στο παράλληλο πρόγραμμα της εκδήλωσης, θα λειτουργήσουν δύο θεματικά περίπτερα με θέματα «Ξεχωριστά στυλ κρασιού και τάσεις» και «ΒορΟινά συν+». Τέλος, από τις 18:00 έως τις 21:00 θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός φωτογραφίας «Φωτογράφισε την ετικέτα δίχως να αγγίξεις τη φιάλη». Οι νικητές θα λάβουν έπαθλο από έξι διαφορετικές φιάλες των ΒορΟινών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα της Ένωσης, www.winemakersofnorthgreece.gr.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

__________

__________

__________

Κόσμος

Ελλάδα