ID 4347

Taste Atlas 2022: Δεύτερη καλύτερη στον κόσμο η ελληνική κουζίνα

  • Κατηγορία Γεύσεις
Taste Atlas 2022: Δεύτερη καλύτερη στον κόσμο η ελληνική κουζίνα

Τη δεύτερη θέση ανάμεσα στις καλύτερες κουζίνες του κόσμου κατέκτησε η Ελλάδα, σύμφωνα με τον κατάλογο World Taste Atlas για το 2022, που βασίστηκε στις ψήφους του κοινού. Το ελαιόλαδο της Καλαμάτας, τα φιστίκια Αιγίνης, το βινσάντο Σαντορίνης, η μπουγάτσα και ο ντάκος ψηφίστηκαν ως οι πέντε κορυφαίοι γευστικοί πρεσβευτές της ελληνικής κουζίνας.

Το Taste Atlas κατέταξε τις κουζίνες του κόσμου με βάση τα συστατικά, τα πιάτα, αλλά και το αλκοόλ της κάθε χώρας. Την πρώτη θέση στη λίστα κατέλαβε η Ιταλία, με την πίτσα, το ριζότο και τα μακαρόνια να συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία, ενώ τρίτη αναδείχθηκε η κουζίνα της Ισπανίας, ολοκληρώνοντας την κυριαρχία της μεσογειακής γεύσης στις επιλογές του κοινού.

Τέταρτη στη λίστα είναι η Ιαπωνία, πέμπτη η Ινδία, έκτο το Μεξικό, έβδομη η Τουρκία, όγδοες οι ΗΠΑ, ένατη η Γαλλία και δέκατο το Περού. Στις τελευταίες θέσεις βρέθηκαν η Ισλανδία, ο Καναδάς, η Λετονία, το Μαρόκο και η Νορβηγία.

Ανάμεσα στα πενήντα καλύτερα πιάτα του κόσμου φιγουράρουν τα παϊδάκια (15η θέση), ο γύρος (31η), το γιουβέτσι (36η) και ο μπακαλιάρος (41η). Το πρώτο σε προτιμήσεις πιάτο στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα, είναι το ιαπωνικό καρέ.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

__________

__________

__________

Κόσμος

Ελλάδα