ID 4399

Τα ΒορΟινά ταξιδεύουν στην Αθήνα

  • Κατηγορία Γεύσεις
Τα ΒορΟινά ταξιδεύουν στην Αθήνα

Από τις πλαγιές του Ολύμπου στις βουνοκορφές της Πίνδου και από εκεί στο πλατό του Αμυνταίου και σε όλη τη Μακεδονία, στους παραλίμνιους, παραθαλάσσιους και ορεινούς αμπελώνες της, τα θαυμαστά κρασιά και τα εξαίρετα αποστάγματα των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος έρχονται στην Αθήνα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης ΒορΟινά, που φέτος πραγματοποιείται τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου. Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, οι φίλοι του κρασιού, καταναλωτές και επαγγελματίες από τον χώρο της εστίασης και της εμπορίας οίνων θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τον πλούτο του αμπελώνα της Βόρειας Ελλάδας και των ποικιλιών που καλλιεργούνται εκεί, στον μοναδικό αυτό γεωφυσικό ανάγλυφο χάρτη της χώρας.

Οίνοι ξηροί, λευκοί, ροζέ, ερυθροί, blanc de noir και orange, αφρώδεις λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ημίξηροι, ημίγλυκοι και γλυκείς, μονοποικιλιακοί και σε χαρμάνια, αλλά και αμπελοοινικά αποστάγματα έως μακρόχρονης παλαίωσης, είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις των οινοποιών της Βόρειας Ελλάδας. Οι επισκέπτες θα έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους δημιουργούς των κρασιών και των αποσταγμάτων που έχουν ξεχωρίσει εδώ και χρόνια, έχουν αγαπήσει και επιλέγουν να απολαύσουν σε γιορτές, σε προσωπικές στιγμές, σε πρόποση ή ως δώρο. Παράλληλα, θα ενημερωθούν για τις νέες δημιουργίες, τις πιο πρόσφατες ετικέτες και τα νέα στυλ κρασιών, θα δοκιμάσουν παλιές σοδειές, θα συγκρίνουν τη διαδοχή μεταξύ κάθετων σειρών ή το terroir ενός τόπου μεταξύ οριζόντιων δοκιμών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός τυφλής γευσιγνωσίας για το κοινό με έπαθλα φιάλες magnum, παρουσίαση της τιμητικής έκδοσης «Οινάνθη» για τη Σταυρούλα Κουράκου, masterclass με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη αφιερωμένο στα ροζέ κρασιά της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και ο τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οινοχόων. Στην αίθουσα Grand Ballroom, την κεντρική αίθουσα των ΒορΟινών, θα υπάρχει στη διάθεση του κοινού το θεματικό τραπέζι γευσιγνωσίας βραβευμένων, ανά κατηγορία, οίνων του 22ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης, από την Ελλάδα και την Κύπρο.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

__________

__________

__________

Κόσμος

Ελλάδα