ID 4013

Συμμετοχή του Signed by Nature στο διαδικτυακό φεστιβάλ Terra Madre

  • Κατηγορία Γεύσεις
Συμμετοχή του Signed by Nature στο διαδικτυακό φεστιβάλ Terra Madre

To Signed by Nature, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ) για τη βιώσιμη αιγοπροβατοτροφία, «ταξιδεύει» σε συνεργασία με την Μπριγάδα των Σεφ Slow Food στο διαδικτυακό φεστιβάλ Terra Madre από τις 8 έως τις 10 Απριλίου.

Το Terra Madre είναι μια παγκόσμια γιορτή slow food για το κοινό μας «σπίτι», την τροφή και το μέλλον μας, που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και ολοκληρώνεται τον Απρίλιο του 2021. Συμμετέχοντας στη γιορτή αυτή, η ΕΔΟΚ και η Μπριγάδα των Σεφ Slow Food στο πλαίσιο του προγράμματος Signed by Nature αναδεικνύουν τα οφέλη της βιώσιμης αιγοπροβατοτροφίας με όχημα τη γαστρονομία.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει cooking classes και ντοκιμαντέρ για επαγγελματίες αλλά και όλη την οικογένεια και έχει αναλυτικά ως εξής:

Την Πέμπτη 8 Απριλίου, στις 17:00, παρακολουθήστε το ντοκιμαντέρ και ανακαλύψτε τα οφέλη της εκτατικής αιγοπροβατοτροφίας για τη φύση, τα ζώα και τον άνθρωπο με ξεναγό τoν Ηλία Μαμαλάκη και τους Ευρωπαίους food bloggers Lena Flaten και Niki Theunissen.
Ακολουθεί cooking show με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Λευτέρη Λαζάρου, ο οποίος παρουσιάζει δύο γευστικές συνταγές με αρνί βιώσιμης εκτροφής.

Την Παρασκευή 9 Απριλίου, στις 17:00, ανακαλύψτε μαζί με τα παιδιά τις έννοιες της αειφορίας και της βιώσιμης παραγωγής κρέατος μέσα από το βίντεο animation «Βιώσιμη εκτροφή αιγών και προβάτων».
Ακολουθεί το Cooking Show Lamblicious! Μαγειρεύουμε με τα παιδιά εύκολες συνταγές για ισορροπημένα οικογενειακά γεύματα από κρέας αιγών και προβάτων.

Το Σάββατο 10 Απριλίου, στις 17:00, παρακολουθήστε το cooking show «Επαγγελματική μαγειρική με πρόβειο κρέας».
Ακολουθεί σεμινάριο σε τεχνικές κοπής ολόκληρου προβάτου με τον σεφ Νίκο Φωτιάδη.

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) είναι η πρώτη διεπαγγελματική οργάνωση του είδους της και εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση διεπαγγελματικών δραστηριοτήτων. Η ΕΔΟΚ προωθεί τον διάλογο μεταξύ των μελών της αλλά και με τους θεσμικούς φορείς, με σκοπό να γίνουν οι παρεμβάσεις εκείνες που θα αναδείξουν τον κλάδο και θα οδηγήσουν σε πορεία ανάπτυξης τα μέλη του και ολόκληρο τον τομέα του κρέατος.

Η Μπριγάδα των Σεφ Slow Food αποτελείται από επαγγελματίες του διατροφικού τομέα, με επικεφαλής διακεκριμένους σεφ αλλά και επιστήμονες του τομέα της διατροφής που επιδιώκουν να συμπληρώσουν το κενό διασύνδεσης του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα των τροφίμων, με στόχο τη δημιουργία ενός καλύτερου γαστρονομικού μέλλοντος για όλους μας.

Το Signed by Nature είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ενημέρωσης και προώθησης της ευρωπαϊκής αειφόρου αιγοπροβατοτροφίας στην Ελλάδα, τη Γερμανία και τη Σουηδία. Περισσότερες πληροφορίες στο https://signedbynature.eu/el/.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

__________

__________

__________

Κόσμος

Ελλάδα