ID 4277

Piraeus Taste Festival: Το πρώτο γαστρονομικό φεστιβάλ του Πειραιά είναι γεγονός

  • Κατηγορία Γεύσεις
Piraeus Taste Festival: Το πρώτο γαστρονομικό φεστιβάλ του Πειραιά είναι γεγονός

Ένα νέο γαστρονομικό φεστιβάλ ξεκινά σήμερα στον Πειραιά, με στόχο την ανάδειξη της γαστρονομικής ιδιαιτερότητας της πόλης. Πρόκειται για το 1ο γαστρονομικό φεστιβάλ «Piraeus Taste Festival: Sea Food and More», μια πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά που αποσκοπεί στην τόνωση της ταυτότητας του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας ως τουριστικού προορισμού.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, το «Piraeus Taste Festival: Sea Food and More» θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 23 έως και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, με παράλληλες εκδηλώσεις στο Μικρολίμανο, την πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή.

Τα καταστήματα εστίασης της πόλης συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας με μενού ειδικά για αυτές τις ημέρες, προσφορές σε συγκεκριμένα πιάτα ή ποτά, κεράσματα, εκδηλώσεις και happenings, ενώ καταστήματα τροφίμων και εκπαιδευτήρια της πόλης θα παρουσιάσουν τις δικές τους γεύσεις και γαστρονομικές δημιουργίες.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του «Dishcover Piraeus», της καταγραφής του γαστρονομικού χαρτοφυλακίου του Πειραιά, που αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη καταγραφή στην Ελλάδα και διακρίθηκε πανευρωπαϊκά ως καλή πρακτική από το πρόγραμμα YETC. To υλικό έχει μετουσιωθεί ήδη σε τρεις γαστρονομικούς περιπάτους και πέντε local ambassadors’ guides.

Στο πλαίσιο της διεθνοποίησης του φεστιβάλ μέσω του θεσμού των αδελφοποιημένων πόλεων, στο 1ο «Piraeus Taste Festival: Sea Food and More» θα φιλοξενηθούν με γαστρονομικές και πολιτιστικές δράσεις τα τμήματα πολιτισμού της ινδικής και της κινεζικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στο Μικρολίμανο, όπου o βραβευμένος με αστέρι Michelin, Πειραιώτης chef και ambassador του @DishcoverPiraeus Λευτέρης Λαζάρου θα παρουσιάσει γευστικές δημιουργίες εμπνευσμένες από τον Πειραιά και θα μας μυήσει στα μυστικά της ψαροφαγίας.

Την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στο Πασαλιμάνι, εστιατόρια-μπαρ της πόλης του Πειραιά θα προτείνουν τις δικές τους γαστρονομικές δημιουργίες, ενώ γνωστοί Dj’s θα διασκεδάζουν το κοινό με αγαπημένες μουσικές επιτυχίες.

Στην Πειραϊκή, στον όρμο της Αφροδίτης, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, σε συνδιοργάνωση με τον όμιλο ερασιτεχνών αλιέων «Άγιος Νικόλαος», επιστρέφει η γιορτή του Σπάρου, η παραδοσιακή γιορτή των ψαράδων της Πειραϊκής, με ένα μεγάλο νησιώτικο γλέντι με τη Νάσια Κονιτοπούλου.

Το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία Αλεξάνδρας τα παιδιά θα έχουν την τιμητική τους. «Τα ψηλά καπέλα», μικροί μάγειρες και μικρές μαγείρισσες θα παίξουν, θα διασκεδάσουν και φυσικά θα μαγειρέψουν υπό τις οδηγίες του kids cooking club, ενώ λίγο αργότερα στο υπαίθριο σινεμά της πλατείας θα προβληθεί η παιδική ταινία «Εν κάντο, ένας κόσμος μαγικός». Την ίδια ημέρα το Live cooking show και τη γευστική δοκιμή υπογράφει το Acropolis Chef’s Club of Attica με τον executive chef Βασίλη Μπέκα, αρχιμάγειρα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, σε ένα γευστικό ταξίδι στη «θάλασσα του Πειραιά».

Η Κυριακή, τρίτη μέρα του γαστρονομικού φεστιβάλ, είναι αφιερωμένη στη μικρασιατική κουζίνα με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με Live Cooking show και γευστική δοκιμή («Η κουζίνα της Σμύρνης στο λιμάνι του Πειραιά») με την executive chef και παγκόσμια κριτή Γαστρονομίας WACS, ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνη γυναικών της Λέσχης Acropolis Chef’s Club of Attica, Εύα Βοναζούντα. Παράλληλα, στο υπαίθριο σινεμά θα προβληθεί η ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη».

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

__________

__________

__________

Κόσμος

Ελλάδα