ID 4371

Peloponnese Wine Festival: Γνωριμία με τα κρασιά του πελοποννησιακού αμπελώνα

  • Κατηγορία Γεύσεις
Peloponnese Wine Festival: Γνωριμία με τα κρασιά του πελοποννησιακού αμπελώνα

Το Peloponnese Wine Festival, η κύρια εκδήλωση προώθησης των κρασιών του πελοποννησιακού αμπελώνα, του μεγαλύτερου αμπελώνα της χώρας, διοργανώνεται για 15η χρονιά τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 στο ξενοδοχείο Intercontinental. Περισσότερα από 40 οινοποιεία, μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου, δίνουν το καθιερωμένο ραντεβού τους με το οινόφιλο κοινό και τους επαγγελματίες.

Το Peloponnese Wine Festival αναδεικνύει το πελοποννησιακό κρασί δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της αυθεντικότητας, της ποικιλομορφίας αλλά και των ιδιαιτεροτήτων που το χαρακτηρίζουν. Η εκδήλωση, που συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των παραγωγών της Πελοποννήσου, δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει τη νέα και την «παλιά» γενιά των οινοποιών, να ανακαλύψει τα κρασιά τους, τους πειραματισμούς και τις νέες εμφιαλώσεις τους. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πλούτο της αμπελουργικής περιοχής της Ελλάδας με τη μεγαλύτερη ποικιλομορφία και να ανακαλύψουν κρασιά από αυθεντικά αμπελοτόπια και από γηγενείς ποικιλίες, όπως Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτη, Μαυροδάφνη, Ρομπόλα, Μοσχάτο, Κυδωνίτσα, Μαύρο Καλαβρυτινό, Σιδερίτη, Λαγόρθι, Ζακυνθινό, αλλά και από διεθνείς, όπως Syrah, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier και Gewurtzraminer.

Και φέτος το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να κρατάει σημειώσεις και να βαθμολογεί τα κρασιά που δοκιμάζει σε μια απλή και εύχρηστη ηλεκτρονική εφαρμογή που θα περιέχει όλα τα κρασιά της έκθεσης, το my.wine.gr. Έτσι ο χρήστης θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρίσκει τα κρασιά που ξεχώρισε, να τα βαθμολογεί και να φτιάξει τη δική του λίστα με «αγαπημένα».

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 12.00 και θα ολοκληρωθεί στις 21.00. Η κόστος εισόδου είναι 10 ευρώ με προαγορά μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, και 12 ευρώ από τις 21 Ιανουαρίου και στα ταμεία της εκδήλωσης.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

__________

__________

__________

Κόσμος

Ελλάδα