ID 4219

Οινόραμα 2022: Η μεγάλη οινική έκθεση επιστρέφει στο Ζάππειο

  • Κατηγορία Γεύσεις
Οινόραμα 2022: Η μεγάλη οινική έκθεση επιστρέφει στο Ζάππειο

Από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου θα διεξαχθεί στο Ζάππειο μέγαρο το Οινόραμα, η μεγαλύτερη ελληνική έκθεση κρασιού, που επιστρέφει έπειτα από δύο χρόνια απουσίας.

Περισσότερες από 2.000 ετικέτες κρασιών από 250 και πλέον οινοποιεία της Ελλάδας και του εξωτερικού θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, με καθιερωμένα εμπορικά σήματα αλλά και νέες κυκλοφορίες. Λόγω της μη διεξαγωγής της εκδήλωσης τα τελευταία δύο χρόνια, το Οινόραμα 2022 θα είναι η πρώτη έκθεση του είδους που θα φιλοξενήσει κρασιά τριών νέων εσοδειών.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις εκλεκτότερες ελληνικές ποικιλίες, κρασιά-εκπροσώπους όλων των ελληνικών ονομασιών προέλευσης και τις πιο διαδεδομένες γηγενείς ποικιλίες αμπέλου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επαγγελματίες έχουν οι αίθουσες «Οινοτεχνία», όπου θα παρουσιάζονται εφόδια και αμπελοοινικός εξοπλισμός, και «Οινικές Αποκαλύψεις», που θα φιλοξενούν πολύ μικρά και πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία. Δεν θα απουσιάζει ασφαλώς το αντίστοιχο wine bar, όπου θα φιλοξενούνται ιδιαίτερα και πιο σπάνια κρασιά, από αφανείς ποικιλίες αμπέλου και από μη συμβατικές μεθόδους οινοποίησης και παλαίωσης (π.χ. κρασιά οινοποιημένα σε αμφορείς ή με γηγενείς ζύμες) και ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης.

Για την ασφάλεια των επισκεπτών και των εκθετών, η έκθεση χωρίζεται σε δύο χρονικές περιόδους: πρωί 10.00-14.00 και απόγευμα 15.00-19.00, με μία ώρα διάλειμμα για αερισμό και καθαρισμό. H προαγορά εισιτηρίων γίνεται μέσω της πλατφόρμας viva.gr, παρότι υπάρχει επίσης η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων στο ταμείο της έκθεσης, χωρίς εγγυημένη διαθεσιμότητα.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

__________

__________

__________

Κόσμος

Ελλάδα