ID 4260

Lesvos Food Fest: Η γιορτή της τοπικής γαστρονομίας της Λέσβου ξεκινά στις 13 Ιουλίου

  • Κατηγορία Γεύσεις
Lesvos Food Fest: Η γιορτή της τοπικής γαστρονομίας της Λέσβου ξεκινά στις 13 Ιουλίου

Από τις 13 έως τις 17 Ιουλίου διεξάγεται φέτος το Lesvos Food Fest, το καλοκαιρινό φεστιβάλ που έχει στόχο να προβάλει και να αναδείξει τα προϊόντα και την ιδιαίτερη γαστρονομική παράδοση της Λέσβου. Αυτή τη χρονιά συμμετέχουν στο φεστιβάλ οκτώ περιοχές του νησιού, που στρώνουν το παραδοσιακό τραπέζι με προϊόντα και χαρακτηριστικά εδέσματα της τοπικής γαστρονομίας.

Το γαστρονομικό φεστιβάλ διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2017, ως συμπλήρωμα των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, στο πλαίσιο δράσεων του δικτύου Lesvos the Other Aegean®. Εμπνευστής του φεστιβάλ είναι το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου, που στοχεύει μέσα από τις εκδηλώσεις του να αναδείξει και να διαδώσει τη λεσβιακή γαστρονομική παράδοση. Καθόλου τυχαία, το λογότυπο του φεστιβάλ συνενώνει τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα της γαστρονομίας του νησιού, τη σαρδέλα, τον γλυκάνισο και την ελιά.

Μέσα από τις δράσεις του, το Lesvos Food Fest αναδεικνύει τη γη, το τοπίο, τους ανθρώπους, την ατμόσφαιρα που συνθέτουν την ταυτότητα της λεσβιακής γαστρονομίας και στοχεύει στην προβολή των τοπικών προϊόντων και των παραγωγών τους, στην ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης και την αναζήτησή της μέσα από νέες γαστρονομικές τάσεις, στη δημιουργία γαστριμαργικών εμπειριών για τον επισκέπτη, στη δικτύωση των επαγγελματιών εστίασης και των τοπικών παραγωγών, καθώς και στην εκπαίδευση και επιμόρφωση από επιστήμονες και ειδικούς, σε θέματα γαστρονομικού ενδιαφέροντος.

Οι θεματικές που καλύπτουν φέτος οι οκτώ περιοχές συνθέτουν το μενού του Lesvos Food Fest, προβάλλοντας την ελιά, τα θαλασσινά, το ούζο και το βράσμα, που είναι συνυφασμένα με την παράδοση και τις καθημερινές συνήθειες του τόπου. Αναλυτικά, οι δράσεις είναι οι παρακάτω:

  • 13 Ιουλίου: Πλωμάρι, με θέμα «Ούζο: από τη θεωρία στην πράξη»
  • 14 Ιουλίου: Μυτιλήνη, με θέμα «Γευστικές αναζητήσεις στον πεζόδρομο της Κομνηνάκη»
  • 14 Ιουλίου: Σκάλα Καλλονής, με θέμα «Η Λιμνοθάλασσα του Αριστοτέλη: Μαγειρεύουμε τα πειράματα του Αριστοτέλη»
  • 15 Ιουλίου: Μόλυβος, με θέμα «Street Food και τέχνες του δρόμου στον Μόλυβο»
  • 15 Ιουλίου: Πολιχνίτος, με θέμα «Γλυκά ξυπνήματα και αλμυρές αναμνήσεις»
  • 16 Ιουλίου: Ερεσός, με θέμα «Βράσμα Ερεσού: Η γιορτή μιας πολύτιμης γεύσης»
  • 16 Ιουλίου: Στύψη, με θέμα «Ελαίας Γη»
  • 17 Ιουλίου: Πέτρα, με θέμα «Σα θέλει η νύφη και ο γαμπρός…»
επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

__________

__________

__________

Κόσμος

Ελλάδα