ID 4228

Η γιορτή του street food επιστρέφει στο Γκάζι

  • Κατηγορία Γεύσεις
Η γιορτή του street food επιστρέφει στο Γκάζι

Για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο το Athens Street Food Festival ετοιμάζεται να γεμίσει με γεύσεις, μουσική και καλοκαιρινή διάθεση τον χώρο του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΥ στο Γκάζι. Το μεγαλύτερο φεστιβάλ φαγητού της χώρας διοργανώνεται φέτος για τέσσερα τριήμερα, ξεκινώντας από την Παρασκευή 6 Μαΐου.

Η ποικιλία των γεύσεων, οι πρωτότυπες ιδέες και οι μη αναμενόμενοι συνδυασμοί, οι γαστριμαργικές εκπλήξεις, η γνωριμία με λιγότερο γνωστές κουζίνες από όλο τον κόσμο, πολλές αποκλειστικότητες, καταξιωμένοι σεφ και φυσικά πολλή μουσική περιλαμβάνονται στο μενού και αυτής της διοργάνωσης. Με ιδιαίτερες συνταγές από το Μεξικό, την Ιαπωνία, την Κίνα, τη Βραζιλία, την Τζαμάικα, την Πολυνησία, την Κορέα, την Αργεντινή, τη Μέση Ανατολή, την Ιταλία, τις ΗΠΑ, την Ισπανία και φυσικά την Ελλάδα, το Athens Street Food Festival δεν θα αφήσει κανέναν πεινασμένο. Ανάμεσα στις πολλές επιλογές υπάρχουν και vegetarian και vegan προτάσεις. Τη γιορτινή ατμόσφαιρα συμπληρώνει πάντα η μουσική, με γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς και πάρτι.

Ήδη το πρώτο τριήμερο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, αποδεικνύοντας ότι το «φαγητό του δρόμου» όχι μόνο έχει φανατικούς οπαδούς, αλλά μπορεί να προσφέρει γευστικές εμπειρίες που κάθε άλλο παρά πρόχειρες, ανθυγιεινές και άγευστες είναι. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια περισσότεροι από 400 χιλιάδες επισκέπτες έχουν επισκεφτεί το Athens Street Food Festival, δίνοντάς του δικαιωματικά τον τίτλο του γαστρονομικού θεσμού.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 2016 με στόχο να κάνει γνωστή στο αθηναϊκό κοινό την κουλτούρα του «φαγητού του δρόμου». Η ανταπόκριση του κοινού ήταν τόσο εκκωφαντική, ώστε η έννοια του street food, από άγνωστη στο ελληνικό κοινό, άρχισε να εξαπλώνεται ραγδαία και σύντομα έγινε το απόλυτο γαστρονομικό trend στη χώρα.

Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ: Πειραιώς και Ερμού, Γκάζι

Παρασκευή 17.00-00.30, Σάββατο 12.00-01.00, Κυριακή 12.00-00:00

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

__________

__________

__________

Κόσμος

Ελλάδα