ID 3850

Για πρώτη φορά αστέρι Michelin σε vegan γαλλικό εστιατόριο

  • Κατηγορία Γεύσεις
Για πρώτη φορά αστέρι Michelin σε vegan γαλλικό εστιατόριο

Το γαλλικό ONA έγινε το πρώτο vegan εστιατόριο που κέρδισε αστέρι Michelin στην τελευταία έκδοση του διάσημου γαστρονομικού οδηγού. Σε μια χρονιά πρωτόγνωρη για την εστίαση σε διεθνές επίπεδο, η επιλογή αυτή φανερώνει με τον σαφέστερο τρόπο τη στροφή σε νέες γαστρονομικές τάσεις αλλά και την αναζήτηση ενός νέου τρόπου ζωής.

Το ONA, ο τίτλος του οποίου σημαίνει Origine Non Animale ή Non-Animal Origin (χωρίς ζωική προέλευση), βρίσκεται στην Arès της νοτιοδυτικής Γαλλίας, κοντά στο Μπορντό. Ιδιοκτήτριά του είναι η αυτοδίδακτη σεφ και πρώην αρχαιολόγος Claire Vallee, η οποία υποδέχτηκε με έκπληξη τη βράβευση του εστιατορίου της, καθώς θεωρεί δύσκολη και καινοτόμα τη μαγειρική με βάση τα φυτικά υλικά.

Το εστιατόριο δημιουργήθηκε το 2016 και η ιδιοκτήτριά του αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες για να στηρίξει το εγχείρημά της, καθώς οι συμβατικές γαλλικές τράπεζες δίσταζαν να της δώσουν δάνειο, εκτιμώντας ότι οι προοπτικές της vegan διατροφής και των φυτικών τροφίμων ήταν αβέβαιες. Έτσι, η νεαρή σεφ έκανε έρανο για να συλλέξει χρήματα, ενώ αιτήθηκε δάνειο από τη Le Nef, μια τράπεζα που ειδικεύεται στη δανειοδότηση «ηθικών» πρότζεκτ. Απ’ ό,τι φαίνεται, η επιμονή της επιβραβεύτηκε και φέτος το ONA έγινε ένα από τα 54 εστιατόρια που κέρδισαν το πρώτο τους πολυπόθητο αστέρι στην τελευταία έκδοση του γαστρονομικού οδηγού.

Εκτός από τη βράβευση με το κλασικό αστέρι, το ONA κατέκτησε και το «πράσινο αστέρι», το οποίο λάνσαρε πέρσι ο οδηγός Michelin, για να επιβραβεύσει τις επιχειρήσεις που υιοθετούν ηθικές πρακτικές.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

__________

__________

__________

Κόσμος

Ελλάδα