ID 4320

Fair Food Fest: Φεστιβάλ γεύσης και αειφορίας στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

  • Κατηγορία Γεύσεις
Fair Food Fest: Φεστιβάλ γεύσης και αειφορίας στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Σε μια ανοιχτή αγορά ποιοτικών και βιολογικών τροφίμων θα μετατραπεί η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, όπου την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου θα φιλοξενηθεί το Fair Food Fest του Μποστανιού, μια γιορτή αφιερωμένη στην καλή τροφή και σε όλους εκείνους που αναζητούν ιδιαίτερα και προσεγμένα προϊόντα για το γιορτινό τραπέζι. Κατά τη διάρκεια αυτού του μικρού «πράσινου» φεστιβάλ γεύσης και αειφορίας, που αποτελεί συνδιοργάνωση του Impact Hub Athens και του Ευρωπαϊκού Χωριού, το αίθριο της Δημοτικής Αγοράς θα μετατραπεί σε ένα hall γεμάτο με φρέσκα, ποιοτικά προϊόντα, δίνοντάς μας συγχρόνως τη δυνατότητα να γνωρίσουμε μικρούς παραγωγούς που συμμετέχουν στο Μποστάνι αλλά και παραγωγούς από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας με τα προϊόντα του κάθε τόπου.

Το Μποστάνι αποτελεί μια ψηφιακή και φυσική συνέργεια για τη διατροφή που έχει στόχο να προαγάγει την ποιοτική, υγιεινή και προσβάσιμη τροφή η οποία παράγεται αποκλειστικά με φυσικούς τρόπους και σεβασμό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Στο Fair Food Fest θα βρούμε βιολογικά και φυσικής καλλιέργειας οπωροκηπευτικά για τα ελαφριά μας πιάτα, χυμούς, χειροποίητα αναψυκτικά και βότανα για να συνδυάσουμε τα κοκτέιλ, φυτά σε γλαστράκια για να ομορφύνουμε τον χώρο μας, fair trade και οργανικά vegetarian προϊόντα όπως κρασιά και ιδιαίτερα αλκοολούχα ποτά για το καλωσόρισμα των καλεσμένων μας, chutneys, χειροποίητα τυροκομικά, ζυμαρικά, όσπρια, άλευρα, μπαχαρικά και πολλά ακόμη. Τη βόλτα μας θα συνοδεύσει φρεσκοσερβιρισμένο vegan temphe από το Peace by peas, ζεστό κρασί και σούπα από το Kαφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος καθώς και φρέσκοι χυμοί και σαλάτες από Το Bazaki.

Παράλληλα, το φεστιβάλ διανθίζεται με μια σειρά εκδηλώσεων, που ακολουθούν το πνεύμα και τη φιλοσοφία της διοργάνωσης. Η ομάδα HyperComf θα μας παρουσιάσει το μοναδικό Film Seed Festival και θα παρακολουθήσουμε το «Grow Your Own Film seed Festival». Το βίντεο έχει διάρκεια 40 λεπτά και αποτελεί ένα μικρο-πορτρέτο της τοπικής ζωής της καλλιεργητικής κοινότητας του Λιβαδιού (όπου έγινε η καλλιέργεια του φεστιβάλ) και μια βήμα βήμα καταγραφή όλης της διαδικασίας του project. Θα δούμε πλάνα από καλλιεργητικές πρακτικές στα χωριάφια της Τήνου μέσα από μια αληθινή, παρατηρητική ματιά και αρκετό χιούμορ. Στον χώρο θα βρίσκεται όμως και η InCommOn, που θα δώσει στο φεστιβάλ κυκλικό χαρακτήρα μειώνοντας το αποτύπωμά του μέσα από τη συλλογή των υπολειμμάτων τροφίμων σε τοποθετημένο στον χώρο του φεστιβάλ κομποστοποιητή, μετατρέποντάς το σε Food Waste Free. Ταυτόχρονα, θα μπορέσουμε να συνομιλήσουμε για το πώς μπορούμε να συμβάλουμε σε έναν τρόπο ζωής πιο κυκλικό και βιώσιμο κάνοντας συνήθεια τη χρήση των καφέ κάδων που προορίζονται για τη συλλογή των οργανικών μας υπολειμμάτων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του δεκαήμερου εορτασμού από τις 16 μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου, με τον οποίο η ομάδα του Impact Hub Athens αποχαιρετά τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, ολοκληρώντας  την αποστολή που της ανέθεσε ο Δήμος Αθηναίων, να αναβιώσει και να διαχειριστεί τον χώρο αυτόν, εφαρμόζοντας την τεχνογνωσία της στην ανάπτυξη ενεργών ομάδων γύρω από ένα κοινό όραμα και σκοπό. Έπειτα από πέντε χρόνια διαχείρισης, το Impact Hub Athens μεταμόρφωσε την Αγορά σε σημείο συνάντησης, συνεργασίας και συν-δημιουργίας με βασικούς άξονες τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την κοινωνική καινοτομία και επιχειρηματικότητα.

Δημοτική Αγορά Κυψέλης: Φωκίωνος Νέγρη 42, Κυψέλη
Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022, 12.00-22.00

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

__________

__________

__________

Κόσμος

Ελλάδα