ID 4281

Athens Coffee Festival στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

  • Κατηγορία Γεύσεις
Athens Coffee Festival στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Αφιερωμένο στον καφέ και στην κουλτούρα του είναι το 6ο Athens Coffee Festival, που πραγματοποιείται από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου στο Γκάζι, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Η μεγαλύτερη γιορτή για τον καφέ στη χώρα μας απευθύνεται τόσο στους επαγγελματίες του κλάδου όσο και στους απλούς καταναλωτές, σε όλους αυτούς που αγαπούν τον καφέ και θέλουν να γνωρίσουν από κοντά γνωστά coffee brands αλλά και να δοκιμάσουν καινούργιες γεύσεις από τα χέρια βραβευμένων barista.

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ χιλιάδες επαγγελματίες από τον χώρο της καφεστίασης θα βρίσκονται στην Τεχνόπολη, για να μοιραστούν με τους συναδέλφους τους αλλά και με τους απανταχού λάτρεις του καφέ κορυφαία brands,  σπάνια blends, μηχανές καφέ και γενικότερα ό,τι έχει να κάνει με το αγαπημένο αυτό ρόφημα. Συναυλίες, μουσικά δρώμενα, masterclasses, αναμετρήσεις και διαγωνισμοί πλαισιώνουν τη διοργάνωση.

Έτσι, καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης θα βρίσκεται η δημοφιλής ραδιοφωνική παραγωγός και dj του Hit 88.9, Κατερίνα Ψιμοπούλου, που θα ντύνει μουσικά την εκδήλωση. Παράλληλα, φέτος έχουν προγραμματιστεί δύο συναυλίες, τις οποίες μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν οι παρευρισκόμενοι, απολαμβάνοντας τον καφέ ή το ρόφημά τους. Το Σάββατο έγινε η συναυλία του συγκροτήματος 48 Ώρες, ενώ την Κυριακή θα τραγουδήσουν live οι Wedding Singers.

Στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης θα πραγματοποιηθούν masterclasses από ειδικούς, από βραβευμένους baristas, σημαντικά στελέχη της αγοράς του καφέ, ιδιοκτήτες και εκπροσώπους κορυφαίων coffee brands. Στο πλαίσιο αυτό, θα γίνουν συζητήσεις για τις νέες τάσεις στον χώρο στην ελληνική και διεθνή σκηνή, αλλά και θα τεθούν προβληματισμοί για το παρόν και το μέλλον της βιομηχανίας του καφέ. Ορισμένα από τα masterclasses είναι πιο στοχευμένα και απευθύνονται σε επαγγελματίες και ειδικούς, ενώ κάποια άλλα είναι ανοιχτά στο ευρύ κοινό.

Παράλληλα, διακεκριμένοι και έμπειροι baristas θα αναμετρηθούν σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες για την πρώτη θέση στα πανελλήνια πρωταθλήματα καφέ που διοργανώνονται από τον SCA Greece αλλά και την εκπροσώπηση της Ελλάδας στα αντίστοιχα παγκόσμια πρωταθλήματα. Τέλος, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα διεξαχθεί φέτος το 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα AeroPress. Ταλαντούχοι baristas θα δώσουν τη μάχη του αρώματος και της γεύσης, με τον τελικό νικητή να παίρνει το χρίσμα του εκπρόσωπου της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AeroPress.

Η είσοδος στο Athens Coffee Festival είναι ελεύθερη για τους επαγγελματίες του κλάδου, ενώ για το κοινό έχει κόστος 5 ευρώ.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

__________

__________

__________

Κόσμος

Ελλάδα