ID 4288

Αστέρια Michelin 2022: Τα ελληνικά εστιατόρια που βραβεύονται

  • Κατηγορία Γεύσεις
Αστέρια Michelin 2022: Τα ελληνικά εστιατόρια που βραβεύονται

Τις επιλογές του για τα εστιατόρια της Αθήνας παρουσίασε σήμερα ο οδηγός Μichelin. Είκοσι επτά συνολικά εστιατόρια περιλαμβάνονται στη λίστα του δημοφιλούς γαστρονομικού οδηγού· το ένα εξ αυτών έλαβε δύο αστέρια, οκτώ τιμήθηκαν με ένα αστέρι Michelin και τρία  εστιατόρια με Bib Gourmand.

Νέα είσοδο στη λίστα αποτελεί το Delta, το εστιατόριο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο μάλιστα κατόρθωσε να αποσπάσει απευθείας δύο αστέρια Michelin, αλλά και ένα πράσινο αστέρι. Φέτος έλαβαν επίσης το πρώτο τους αστέρι το Soil και το The Ziller’s. Αντιθέτως, η Σπονδή, η οποία διατηρούσε εδώ και χρόνια τα δύο αστέρια της, έχασε το ένα. Διατηρούν το ένα αστέρι τους τα εστιατόρια Botrini’s, CTC, Hytra, Pelagos και Βαρούλκο Seaside.

Στις επιλογές του οδηγού Μichelin για το 2022 προστίθενται άλλα τέσσερα εστιατόρια: Το Λινού, Σούμπαση και Σία, το Herve, το Veri-Table και το Merceri. Από τα περσινά εστιατόρια παραμένουν στη λίστα των επιλεγμένων τα Αleria, Alficon, Annie Fine Cooking, Cookooyava, GB Roof Garden, Okio, Sense, Athenee, Aneton και Vezene.

Χωρίς αλλαγές παραμένει η λίστα Bib Gourmand, στην οποία εξακολουθούν να φιγουράρουν τα εστιατόρια Cedro Negro, Nolan και Oikeio.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

__________

__________

__________

Κόσμος

Ελλάδα