ID 4546

4os Διεθνής Διαγωνισμός Δώρων Γαστρονομίας στην Κω

  • Κατηγορία Γεύσεις
4os Διεθνής Διαγωνισμός Δώρων Γαστρονομίας στην Κω

Τα προϊόντα των μικρών παραγωγών του Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται στο επίκεντρο του 4ου Διεθνούς Διαγωνισμού Δώρων Γαστρονομίας – World Food Gift Challenge, που διαξάγεται στην Κω από τις 26 έως τις 29 Απριλίου 2023. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2019 σε συνεργασία με το Διεθνές Δίκτυο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού IGCAT.

Προϊόντα γαστρονομίας από βραβευμένες Παγκόσμιες Περιφέρειες Γαστρονομίας συγκεντρώνονται αυτές τις μέρες στο νησί του Ιπποκράτη, όπου θα αξιολογηθούν από διεθνή κριτική επιτροπή. Ο διαγωνισμός συγκεντρώνει 29 δώρα τροφίμων ή χειροτεχνίες σχετικές με τη γαστρονομία από ευρωπαϊκούς και διεθνείς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Νορβηγία, η Φινλανδία, η Πορτογαλία, η Σλοβενία, η Σαουδική Αραβία.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η μόνη ελληνική περιφέρεια που συμμετέχει στον διαγωνισμό. Νωρίτερα, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, διενεργήθηκε η προκριματική διαδικασία, στην οποία σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών.

Οι εκδηλώσεις έχουν κύρια θεματική «Χτίζοντας υπερηφάνεια για την τοπική γαστρονομία», και σε αυτές συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πρέσβειρα της Κουζίνας του Αιγαίου, παραγωγοί και ειδικοί γαστρονομίας από διάφορες χώρες και βραβευμένες Περιφέρειες Γαστρονομίας καθώς και τα μέλη της διεθνούς κριτικής επιτροπής.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

__________

__________

__________

Κόσμος

Ελλάδα