ID 4264

1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου στην Αρεόπολη

  • Κατηγορία Γεύσεις
1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου στην Αρεόπολη

Το 1o Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου, με τίτλο «Peloponnese Food Stories - Ιστορίες γεύσεων, ανθρώπων, πολιτισμού», πραγματοποιείται το διήμερο 17 και 18 Ιουλίου στην Αρεόπολη της Μάνης.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία προγραμματίζει μια σειρά δράσεων με στόχο την προώθηση της γαστρονομικής παράδοσης της περιοχής. Σε κάθε δράση τίθεται ως επίκεντρο ανά περιφερειακή ενότητα μία εμβληματική τοποθεσία, που θα λειτουργεί ως κόμβος (Λακωνία, Μεσσηνία, Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία).

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αρεόπολη την Κυριακή 17 Ιουλίου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λακωνίας, την Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας, τον Δήμο Ανατολικής Μάνης και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου. Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, θα ακολουθήσει ταξίδι εξοικείωσης (FAM TRIP) σε διακεκριμένους δημοσιογράφους που εκπροσωπούν ταξιδιωτικά και γαστρονομικά ελληνικά έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Στόχος τόσο της πρώτης δράσης όσο και αυτών που θα ακολουθήσουν είναι να προσκαλέσουν τον κόσμο σε ένα βιωματικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο μέσα από διαλέξεις και παρουσιάσεις δημιουργών και χειροτεχνών της παραδοσιακής αλλά και σύγχρονης τοπικής κουλτούρας, μαθήματα μαγειρικής και παρασκευής ντόπιων συνταγών που θα καταναλώνονται επιτόπου, βραδιές γευσιγνωσίας και οινογνωσίας με οδηγούς τοπικούς σεφ αλλά και μουσικές εκδηλώσεις, επισκέψεις και εκδρομές σε τοπικούς παραγωγούς, δράσεις για το ευ ζην, αγορές και εκθέσεις τοπικών και βιολογικών προϊόντων και βέβαια κεράσματα και αναπάντεχες εκπλήξεις.

Με τις παραπάνω δράσεις επιδιώκεται η προβολή του γαστρονομικού περιεχομένου του προορισμού με έμφαση στα παραδοσιακά υλικά, τις παραδοσιακές συνταγές αλλά και στις μοντέρνες εκδοχές τους, η ανάδειξη του δομημένου περιβάλλοντος με πολιτιστική αξία και η σύνδεσή του με τη γαστρονομία, η επιμόρφωση του κοινού για την τοπική γαστρονομία, η «εγκατάσταση» εμπορικού καναλιού επικοινωνίας μεταξύ παραγωγών και επισκεπτών, αλλά και η εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας στην προσπάθεια αυτή.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

__________

__________

__________

Κόσμος

Ελλάδα