ID 3952

1o digital forum «Taste of Attica»

  • Κατηγορία Γεύσεις
1o digital forum «Taste of Attica»

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 5 μ.μ. το 1o digital forum «Taste of Attica», μια πρωτοβουλία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής για την προβολή της εθνικής και της τοπικής κουζίνας της Αττικής, της ζαχαροπλαστικής τέχνης και της ελληνικής γαστρονομικής κουλτούρας.

Στο forum θα συμμετάσχουν ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας CEUCO (Conseil Europeen des Confreries Oenogastronomiques), Carlos Martin Cosme.

Κατά τη διάρκεια του forum θα συζητηθεί η σημασία της γαστρονομίας στην προώθηση και την περαιτέρω ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στη χώρα μας και οι δυνατότητες υλοποίησης εξειδικευμένων προγραμμάτων επισιτιστικών δράσεων. Ακόμα, θα παρουσιαστούν η ελληνική γαστρονομία από τα συμπόσια του Πλάτωνα έως τις μέρες μας, καθώς και τα ιδιαίτερα προϊόντα από τους θησαυρούς της αττικής γης, όπως το κρασί από τους αττικούς αμπελώνες, τα ζυμαρικά της Ελευσίνας, τα σύκα του Μαρκόπουλου, τα φιστίκια της Αίγινας, το μέλι Κυθήρων κ.ά.

Στο forum θα λάβουν μέρος περίπου 150 επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι προέρχονται από τους κλάδους της γαστρονομίας και του οίνου.

Το 1o digital forum «Taste of Attica» θα μεταδοθεί από το Youtube στο link: https://youtu.be/Cl0qaawsBZE.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

__________

__________

__________

Κόσμος

Ελλάδα