ID 3817

Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης

Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης. Έως το Σάββατο είχαν υποβάλει αίτηση περισσότερα από 600.000 νοικοκυριά, ενώ έως χθες η γραμμή 2131621000 της ΑΑΔΕ είχε δεχτεί πλήθος κλήσεων πολιτών που ενδιαφέρονταν για πληροφορίες και διευκρινίσεις.

Φέτος το ύψος του επιδόματος θα κυμαίνεται μεταξύ 80 και 650 ευρώ και ο υπολογισμός του θα γίνεται με βάση τον οικισμό που κατοικούν οι δικαιούχοι. Στις περιπτώσεις που οι πολίτες δεν βρίσκουν τον οικισμό τους ή έχουν πρόβλημα με τον ταχυδρομικό κώδικα στον σχετικό κατάλογο, μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ στο τηλέφωνο 2131621000, ώστε να γίνεται άμεσα η σχετική διόρθωση.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος για πρώτη φορά επιδοτούνται όσοι χρησιμοποιούν καυσόξυλα για θέρμανση και κατοικούν σε μικρούς οικισμούς με υψηλές θερμαντικές απαιτήσεις. Έτσι, αποφασίστηκε ότι διευρύνεται ο χρόνος στο πλαίσιο του οποίου μπορούν να γίνουν αποδεκτά τα σχετικά τιμολόγια, ώστε να συνυπολογίζονται όσα έχουν εκδοθεί από την 1η Ιουνίου 2020. Όσοι έχουν ήδη προχωρήσει στην αγορά καυσόξυλων από την 1η Ιουνίου 2020, μπορούν να καταθέσουν τα σχετικά τιμολόγια στην πλατφόρμα.

Οι πληρωμές του επιδόματος θα γίνουν έως τις 31 Ιανουαρίου για αγορές που πραγματοποιήθηκαν έως τις 31 Δεκεμβρίου και έως τις 31 Μαρτίου για αγορές που θα γίνουν έως τις 28 Φεβρουαρίου.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

__________

__________

__________

Κόσμος

Ελλάδα